dijous, 30 de juliol del 2009

Preguntes que m'agradaria sentir als mitjans de comunicació

Estem a tocar de l'estiu profund, és a dir l'agost, i com sempre la clàssica sequera informativa. De cop i volta no passa rés al món i els informatius s'omplen de xorrades. L'altre dia a un telediario van arribar a treure la gran noticia que unes senyores es dediquen a jugar el Bingo a la platja. Gran noticia !! quin nivell !! impressionant !!

Amb aquesta escassetat i un cop esgotat el tema del finançament, queda un tema inesgotable: la grip porcina.

Llàstima que tinguem uns periodistes de pa sucat amb oli dels què podem preveure la majoria de les inútils preguntes que faran a polítics i responsables de qualsevol institució relacionada. I es clar, ara ve la oportunitat de molta gent que no sabíem que existia de sortir a la fotos. Per exemple, jo, ara, ja sóc capaç de reconèixer la cara de la Ministra de Sanitat Trinidad Jiménez.

Us heu fixat que la creuada terminològica que denunciava en el meu anterior article ha triomfat escandalosament. Ara ja ningú recorda ni menciona que aquesta grip té algo a veure amb els porcs.

Per mi una gran pregunta seria: quants porcs tenim contaminats? quants es moren per aquesta grip? la carn de porc de la botiga pot tenir el virus? hem d'evitar acostar-nos a una granja? Recordem que la grip porcina es transmet entre homes i porcs sense problema. Resulta sorprenent que sembla que ningú es preocupi de la salut dels porcs que ens envolten, i recordem que a Catalunya en tenim uns quants milions. Algú recorda que li hagin suggerit no menjar carn de porc crua? algú recorda que li hagin dit que congelar la carn no mata el possible virus? algú recorda que li hagin insistit en netejar bé tots els utensilis utilitzats durant la manipulació de carn de porc crua, inclosos les mans del manipulador? algú és conscient que posar-se les mans a la boca després de manipular carn de porc crua pot ser una via de contagi?

Mireu a veure si veiuen alguna cosa que si assembli a Las medidas más eficaces para evitar la gripe A


Imagino, com deia, que els nostres responsables periodistes no fan aquestes preguntes per no perjudicar als nostres tocinaires. Molt lloable...


Una altre gran pregunta seria: com prepararan els hospitals pel més que previsible colapse que arribarà a l'hivern. Un conegut m'hi va fer pensar l'altre dia. Amb l'arribada de l'hivern i la clàssica campanya de la grip, què passarà quan algú tingui febre i tós? Imagina que el teu fill té aquests símptomes. Pots pensar que és grip nova o grip vella. Si és nova i tu l'has tractat com a vella el nen es pot arribar a morir. Te la jugaràs? NO. Aniràs de pet a l'hospital, i, igual que tu, tothom amb aquests símptomes. Resultat: UN CAOS ANUNCIAT. Igual que el què s'està vivint ara a sudamèrica (video).

A més, com que els hospitals hi haurà unes cues quilomètriques de potencials infectats la possibilitat d'adquirir el virus a l'hospital si no el portaves des de casa serà més alta.

Els nostres grans polítics estan estudiant bé el que passa a sudamèrica i al Setembre tindran un pla. Pel nostre propi bé espero que no pensin massa i segueixin fil per randa les recomanacions de la OMS.

2 comentaris:

  1. Unes cuantes respostes: Aquí, en principi no hi ha porcs amb aquesta grip, però segurament serà questio de temps que els humans els encomanem. No cal patir gens per menjar carn de porc. El virus entre i afecta unicament per via respiratòria. No resisteix el pas per l'estòmac. (Altra cosa seria si esnifèssim la carn). En realitat ara ja està circulant entre humans i algun possible contagi a través dels porcs seria purament annecdótic.
    I pel que fa als hospitals. Doncs s'estan preparant més que res perque amb la por que s'està generant segurament vindrà molta mes gent de la que seria raonable.
    Una altre cosa. Sembla que el virus nou està reemplaçant molt eficientment al vell. Ara mateix més del 95 % dels casos de grip son de la nova. De manera que si tens grip, quasi segur que es la nova. Però el tractament es el mateix (i el nen no te perque morir, exagerat!!). Al menys, té iguals possibilitats que els anys anteriors.
    I ara ja sabem que no passa res gaire diferent que amb l'anterior. De fet, habitualment és més benigna, encara que més contagiosa.
    Salut... i tranquilitat :-)

    ResponElimina
  2. Esti 100% d'acord en què la grip no és tan greu. Lo dels nens morts és una exegeració buscada per posar de manifest el possible raonament d'una majoria de gent temerosa del què pugui passar.
    Però Dan, em costa moltíssim de creure que no hi hagi porcs amb la grip. S'han fet analisis als nostres porcs?

    ResponElimina